Μετά τη χαρμόσυνη είδηση μίας εγκυμοσύνης, το καινούργιο μέλος της οικογένειας μονοπωλεί τις σκέψεις της μανούλας. Έρχεται όμως και η στιγμή που αναρωτιόμαστε ποιες καθημερινές συνήθειες επιτρέπονται και ποιες όχι. Τι γίνεται, λοιπόν, με την άσκηση και πώς επηρεάζει το αναπτυσσόμενο έμβρυο; Στο άρθρο μας θα καταρρίψουμε την άποψη ότι οι έγκυες δεν μπορούν να γυμνάζονται αλλά ακόμα καλύτερα ότι είναι κάτι αναγκαίο.

Η έγκυος και το έμβρυό της θεωρούνται μία ευάλωτη δυάδα. Το αναπτυσσόμενο έμβρυο χρειάζεται πάντα οξυγόνο, δομικά στοιχεία και ενέργεια για ταχεία ανάπτυξη, σταθερό περιβάλλον και αποτελεσματική απομάκρυνση των υποπροϊόντων. Έτσι, η σωματική άσκηση στην κύηση δημιουργεί μια φυσική πρόκληση στη μητρική ικανότητα να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτές.

Η επιστημονική κοινότητα έχει δώσει συστάσεις αναφορικά με την άθληση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, ύστερα από συνεννόηση με την/το γυναικολόγο, υπάρχουν αθλήματα τα οποία προτείνονται και άλλα που πρέπει να αποφεύγονται καθώς και σχετικές και απόλυτες αντενδείξεις με την ύπαρξη των οποίων η γυμναστική αντενδείκνυται.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το αναλυτικό μας άρθρο.